Ik kom uit een gelukkig gezin met 4 kinderen. Als klein meisje hield ik mij heel graag bezig met knutselen, haken, breien, mandoline en banjo spelen,…  Ook in mijn tienerjaren was ik veel creatief bezig, naast mijn studie in de humaniora en de normaalschool.
Ik kon deze hobby’s gelukkig ook verder uitvoeren in mijn job als leerkracht in de lagere school. 


In 1985 is mijn oudste dochter geboren. In 1988 kreeg ik een zoontje. Die is in 1989 plots overleden.
In 1992 heb ik dan 2 jaar loopbaanonderbreking opgenomen bij de geboorte van mijn jongste dochter. Dit was voor mijn een periode met gemengde gevoelens : verdriet verwerken, maar ook genieten van het moeder zijn.

Toch miste ik iets in die periode : het creatief zijn. Ik schreef mij in in de academie van Temse, richting ‘Monumentale Glaskunst’ : glas in lood, glas smelten, zandstralen, stapelwerken, mallen maken… Vooral het ontwerpen vond ik leuk. Mijn vader, zelf beeldhouwer, raadde mij aan om ‘Keramiek’ te volgen. Maar ik wilde mijn eigen ding doen.
Na 5  leuke jaren ben ik gestopt wegens rugklachten.

 Toen ik met vervroegd pensioen moest om medische redenen, kwam de drang naar creatief zijn weer opsteken. Ik schreef mij in in ‘De vrije ateliers’ van Sint-Niklaas. Deze keer voor keramiek. Ik wou toch het hele proces van duimpotje, opbouwen met worstjes, werken met plakken, graveren etc. onder de knie hebben. Ik volg daar nu al enkele jaren les en heb er al heel wat andere creatieve mensen leren kennen.
Verder probeer ik me ook door zelfstudie te bekwamen : opzoekwerk in boeken, op internet, filmpjes, …

Na het overlijden van mijn vader, 3 jaar geleden, heb ik een cursus ‘portret boetseren’ gevolgd in Nederland, Tiendschuur. Het eerste beeld dat ik geboetseerd heb is van … mijn vader. Hijzelf heeft zoveel beelden gemaakt, nu  was de lokroep groot om dit ook eens te proberen.Ondertussen heb ik al 2 van mijn kleinkindjes geboetseerd. Op deze manier kijk je weer heel anders naar hen, hou je nog meer van hen.
 Klei is zo’n rustgevende materie. Het is een natuurlijk product, met je handen de klei aanvoelen, bewerken tot iets dat jij mooi vindt, iets waar je ook anderen gelukkig mee kan maken, iets waar je een ziel in kan vinden…. Zen worden…

Ik hou er ook van om te experimenteren, nieuwe technieken uit te proberen. Ik probeer nu zelf mallen te maken in keramiek om glas in te smelten, probeer glas in klei te verwerken. Glas en klei, mijn lievelingsmaterialen.  
Leentje.